Završen Extrem CrossCountry – Nin/Zadar

 

www.motori.hr

05.11.2017. godine održana je prva moto utrka Cross Country unutar bivšeg vojnog kompleksa Šepurine koji se nalazi u Zatonu. Članovi MK Azalea iz Zadra su priredili još jednom pravi međunarodni adrenalinski spektakl na 2 kotača te pokazali da se atraktivnim sportskim eventima može produžiti turistička sezona.

Iako je ovo prva utrka koju su organizirali u Šepurinama odaziv vozača je bio velik, te se 80 tak vozača iz Hrvatske i susjednih zemalja natjecalo u 3 klase Expert , Hobby i Veteran. Staza koju je svojim dugogodišnjim iskustvom pripremio Tomislav Marić sa svojim timom bila je pravi adrenalinski izazov za sve vozače. Protezala se kroz borovu šumu, napuštene vojne hangare te zgrade, a bilo je tu i raznih umjetnih prepreka. Veliki broj posjetilaca i odlična atmosfera nabijena adrenalinom kod natjecatelja zasigurno je potvrda da će i ova utrka kao i ona koju organiziraju u Lici postati popularna i da će se broj vozača već na sljedećoj ediciji povećati. 

U subotu su voženi slobodni treninzi kako bi se vozači upoznali sa stazom i isprobali sve prepreke te pripremili sebe i motocikle za nedjeljne utrke koje su startale u 10:00 i završile u 16:00. 

Pobjednici u najjačoj klasi Expert su bili Matija Zec iz Istre na prvom mjestu, Austrijanac Anton Edlinger na drugom mjestu te Slovenac Luka Kutnar na trećem.

U klasi Hobby pobjeda je pripala Damiru Hairlahoviću iz BiH, drugo mjesto je osvojio Riječanin Dino Samaržija a treće njegov sugrađanin Robert Lučić.

U klasi Veteran slavio je Robert Vozila iz Pule ispred  Slovenca Davida Novaka dok je treće mjesto zauzeo Austrijanac Johann Paunger. 
 
Dečki iz MK Azalea još jednom su pokazali da znaju kako spojiti sport i turizam, a najavili su da već u proljeće planiraju ponovno organizirati drugu ediciju ove utrke s puno više stranih i domaćih vozača te još atraktivnijom stazom.

                         

Prethodni članakDucati Panigale V4
Sljedeći članakYamaha Niken