Dunlop Mutant

Dunlop je predstavio novi Mutant, gumu širokog spektra koja prema specifikaciji pokriva klase motocikala Adventure, Naked, Sport-Touring, Retro i Scrambler orijentacije. Koliko je široka paleta zapravo najbolje govori službeni podatak da nova guma pokriva preko 370 modela.

Osim segmenta trajnosti, novi Mutant može se također pohvaliti da je pri njegovom stvaranju korišten veliki dio iskustava prikupljenih na Hypersport i Touring motociklima uz poseban naglasak na Dunlopovu bogato trkaće iskustvo i to ponajprije na mokroj podlozi. Upravo taj spoj inovacija rezultirao je gumom koja se može koristiti u svim vremenskim uvjetima premda klasifikacija M+S potvrđuje da je naglasak Mutanta prvenstveno stavljen na teže i zahtjevnije uvjete uključujući ekstremnije temperature i podlogu u zimskim danima.

Premda je to nekada bilo sekundarno, današnji inžinjeri susreću se i s izazovom izgleda gume koji niti ovdje nije prepušten slučaju. Već na prvi pogleda primjetan je moderan i agresivan dizajn gume koji neodoljivo podsjeća na sportske Supermoto i Dirt gume što će zasiguno biti značajno i kupcima koji uz vrhunske performanse na ovaj način dodatno žele individualizirati svoje ljubimce.

Prethodni članakMoto Guzzi V7 III Stone S limitirana verzija
Sljedeći članakSpeedway: Europsko prvenstvo u HR 2020