Speedway: Europsko prvenstvo u HR 2020

Stadion Milenium u Donjem Kraljevcu ponovno će biti domaćin finalne utrke europskog prvenstva; nakon sedam godina održat će se treće finale Speedway European Championship (SEC).

U subotu 22. kolovoza 2020. godine, prema mnogima na najljepšem motociklističkom stadionu u ovom dijelu Europe, zagrmit će gromoglasni motori najboljih europskih vozača pred nekoliko tisuća gledatelja. Nakon sedam godina pauze „SEC“ se vraća u Međimurje i Hrvatsku, a te davne 2013. godine pobjedu je odnio poljski vozač Krzysztof Kasprzak s dodijeljenom wild card pozivnicom, na oduševljenje brojnih prisutnih poljskih navijača!

Europsko prvenstvo vozi se u četiri finalne utrke, pa će ona na stadionu Milenium biti treća u rasporedu, iza danskog Vojensa te poljskog Lodza. Nakon Hrvatske čeka nas finale i krunidba prvaka Europe na velebnom stadionu u Chorzowu (Poljska) gdje je lani utrku uživo gledalo 40tak tisuća navijača, a pred malim ekranima i do nekoliko milijuna s obzirom da se utrke uživo prenose na Eurosportu.

Titula Europskog prvaka ove godine neće biti samo prestiž već i direktan ulaz u Speedway Grand Prix seriju sljedeće godine; ovo je prvi puta da je postignut dogovor dviju organizacija (Svjetske i Europske motociklističke federacije) da se pobjedom na prvenstvu Europe omogućava vozaču da uđe u borbu za prvaka svijeta, Speedway Grand Prix.

I Hrvatska ima svog predstavnika u ovom natjecanju; najbolji hrvatski vozač Jurica Pavlic bit će domaćin, ali i iznimno konkurentna prijetnja za naslov prvaka: „Europsko prvenstvo postalo je veoma konkurentno i važno natjecanje svakom vozaču speedwaya, ali  prvo me čekaju kvalifikacije kroz dvije utrke pa zatim ulaz u finale, ako sve pođe po planu. Bit če svakako odlična atmosfera na stadionu Milenium, posebno jer očekujemo puno stranih navijača, koji vjerujem neće biti glasniji od naših domaćih!“

Pet vozača je zasad osiguralo mjesta u finalu: Mikkel Michelsen (Danska), Grigorii Laguta (Rusija), Leon Madsen (Danska), Kacper Woryna (Poljska) i Bartosz Smektala (Poljska), dok će preostali dio vozača biti poznat nakon kvalifikacijske utrke „SEC Challenge“ koja se vozi početkom lipnja u Krškom, a iz koje će se najbolja petorica plasirati u finale.

Ulaznice potražite na www.ticket2go.hr već od idućeg tjedna.

Prethodni članakDunlop Mutant
Sljedeći članakQatar test MotoGP 2020