Hyundai IONIQ 5 proglašen svjetskim automobilom godine

Vrlo hvaljeni Hyundai IONIQ 5 osvojio je velike nagrade na prestižnoj dodjeli nagrada World Car Awards 2022. Inovativni crossover prvi je iz nove ere Hyundai EV-a, baziran na namjenskoj i naprednoj E-GMP potpuno električnoj platformi.

Potpuno električni IONIQ 5 nagrađen od strane World Car Awardsu na New York International Auto Showu u sve tri kategorije u kojima je nominiran

IONIQ 5 prepoznao je žiri od 102 automobilska novinara iz 33 zemlje svijeta. Inovativno baterijsko električno vozilo (BEV), koje je već osvojilo brojna međunarodna priznanja, razmatrano je uz 27 konkurentskih modela lansiranih 2021. godine. Hyundai vozilo je u konačnici odnijelo pobjedu nad ostalim finalistima u sve tri kategorije u kojima je nominirano.

Od svog lansiranja 2021., IONIQ 5 je dominirao na prvom mjestu u kategorijama njemačkog automobila godine, britanskog automobila godine, Auto Express automobila godine i Auto Bild električnog automobila godine

Od svog globalnog lansiranja prošle godine, IONIQ 5 osvojio je prestižna međunarodna priznanja. Model je također zauzeo prvo mjesto na prvoj dodjeli nagrada za najbolje automobile godine 2021./2022.

“Zaista smo počašćeni primiti ove prestižne nagrade, koje prepoznaju talent i naporan rad svih naših ljudi i poslovnih partnera u Hyundai Motor Company. Naša je vizija omogućiti napredak za čovječanstvo, a ova podrška našeg pristupa poslužit će ohrabrivanju naše predanosti da ovu viziju pretvorimo u stvarnost”, rekao je Jaehoon Chang, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Company.

Kao pružatelj rješenja za pametnu mobilnost, Hyundai Motor planira predstaviti 17 modela električnih vozila na baterije do 2030., uključujući modele luksuzne marke Genesis

Kako se Hyundai Motor pretvara u pružatelja rješenja za pametnu mobilnost, tvrtka ubrzava svoju strategiju elektrifikacije kako bi postala vodeći svjetski proizvođač električnih vozila. Cilj mu je povećati godišnju globalnu prodaju BEV-a na 1,87 milijuna jedinica do 2030. godine.

Game changer IONIQ 5 najavljuje novu eru u dizajnu Hyundaija s “Parametric Dynamics” i luksuznom temom “Living Space”

IONIQ 5 najavljuje novu eru u dizajnu Hyundaija, definiranu onim što dizajneri marke nazivaju ‘Parametric Dynamics’ s kinetičkim detaljima površine poput dragulja koji definiraju vizualni identitet BEV-a. Jedinstveni vanjski stil crossovera karakteriziraju čiste, oštre linije koje prenose njegovu dinamičnu prisutnost na cesti te prepoznatljiva LED prednja svjetla i stražnja svjetla “Parametric Pixel” koja ostavljaju dugotrajan dojam.

Unutrašnjost IONIQ 5 ‘Living Space’ u potpunosti iskorištava prednosti međuosovinskog razmaka od 3000 mm kako bi ponudila nikad prije viđenu pomičnu središnju konzolu koja putnicima omogućuje veću slobodu kretanja. Mnoge unutarnje dodirne točke koriste ekološki prihvatljive materijale i tekstil. Tu ubrajamo ekološki obrađene kože, održiva vlakna i bio boje koje odražavaju rastući interes potrošača za etičke, održive proizvode.

World Car Awards otkrio je rezultate na svečanosti održanoj na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku (NYIAS)

Za svjetski automobil godine žiri je odabrao IONIQ 5 s početne liste prijavljenih od 28 vozila, a zatim od tri finalista. Kako bi se kvalificirala za tu kategoriju, vozila se moraju proizvoditi u najmanje 10.000 jedinica godišnje, po cijeni ispod luksuzne razine na njihovim primarnim tržištima, te se moraju prodavati na najmanje dva velika tržišta na najmanje dva kontinenta u nekom trenutku između 1. siječnja , 2021. – 30. ožujka 2022.

Za svjetsko električno vozilo godine, žiri je odabrao IONIQ 5 s početne liste prijavljenih od 11 vozila, a zatim od tri finalista. Kako bi se kvalificirala za kategoriju, vozila moraju biti pokretana isključivo jednim ili više elektromotora, proizvedenih u količini od najmanje 5000 jedinica godišnje i u prodaji na najmanje dva velika tržišta na najmanje dva kontinenta u neko vrijeme između 1. siječnja , 2021. – 30. ožujka 2022.

Za svjetski dizajn automobila godine, panel od šest stručnjaka iz Francuske, Njemačke, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a odabrao je IONIQ 5 od svih natjecatelja koji se natječu u ostalih pet kategorija nagrada. Panel je pregledao svako vozilo i odabrao pobjednika na temelju stila i inovacija koje pomiču utvrđene granice.

Prethodni članakMotoGP – Jerez 2022
Sljedeći članakMotoGP – Le Mans 2022