Michelin novosti za 2013

Michelin je za ovu godinu pripremio vrlo širok spektar novih guma, i to u rasponu od vrhunskih cestovnih do guma za enduro. Bilo bi teško odjednom predstaviti detaljno cijelu paletu pa vam donosimo pregled novosti.

 

Pilot Power 3 – namjenjena sportskim motociklima i roadsterima od preko 600ccm, sportskijoj cestovnoj vožnji i prema Michelin gradaciji, 85% cesta, 15% staza. Guma je napravljena Michelinovoj 2 CT tehnologiji a glavne odlike su veća stabilnost i tvrdoća u zavojima, kraći period zagrijavanja, bolje pijanjanje na suhoj podlozi i sigurnost na mokroj uz što duže trajanje.

 

 

Power Supersport – guma namjenjena supersportskim motociklima s okvirnim omjerom staza – cesta 50:50, napravljena isto 2CT+ tehnologijom s novim smjesama i indeksom brzine do 320kmh.

 

 

Anakee 3 – nova Michelinova guma za velike enduro motocikle namjenjena 90% on road i 10% off road vožnji s posebnim naglaskom na precizniju upravljivost i stabilnost zbog nove konstrukcije, te veću sigurnost na mokroj podlozi i na novi inovativni dizajn.

 

 

Pilot Street/Pilot Street radial – nova guma napravljena u sportski orjentiranim smjesama ali namjenjena malim sportskim motociklima poput sve popularnijih Ninje 250R, CBR 250 i sličnih.

 

 

Power Pure SC radial – prva guma za rastući segment maxi skutera napravljena u 2 Compaund Technology (2CT) s mekšom vanjskom smjesom za bolje prijanjanje i tvrđom srednjom za dužu trajnost.

 

 

Enduro Competiton 6 stražnja guma – nova stražnja guma namjenjena raznovrsnim terenima poput blatna, pijeska i tvrđe kamene podloge. Pojačana konstrukcija za upijanje udaraca omogućuje udobniju vožnju i bolje prijanjanje na podlogu a time i stabilnost na kočenju. Guma je FIM homologirana.

 

 

 

City Grip winter – zimska guma za skutere odnosno one kojima mokra i snijegom prekrivena podloga ne predstavlja razlog za odustajanje od korištenja skutera. Guma dizajnirana da cijelo vrijeme trajanja pruža optimalne performanse.

 

 

Commander 2 – za ljubitelje velikih cruisera, spomenimo da je od sada Commander 2 dostupan  i u novim dimenzijama.ž

 

 

 

Prethodni članakDunlop predstavio svoj Racing Team
Sljedeći članakHonda CB 500R stigla u Hrvatsku