MotoGP – Barcelona 2019

MONTMELO, SPAIN - JUNE 14: Jorge Lorenzo from Spain of Repsol Honda Team during the Free practice at Circuit de Catalunya on June 14, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Eric Alonso/MB Media/Getty Images)

Fabio Quartararo osvojio je Pole position u Barceloni ispred Marqueza i Morbidellija. Iz drugog reda startali su Rossi, Dovizioso i Vinales koji je nakon nenamjernog incidenta sa Quartararom na kvalifikacijama penaliziran s tri startne pozicije.

Zvijezda današnje utrke bio je Lorenzo. U drugom krugu, ničim izazvan krenuo je u pretjecanje na kočenju u desetom zavoju i pri tome uspio srušiti Doviziosa, Vinalesa i Rossija. Da se bori za naslov još bi i shvatili ali ovo nije imalo baš nikakvog smisla. Nakon njegovog pothvata Marquez je odjurio i više ga nitko nije mogao stići. Ostala je borba za drugo mjesto između Petruccija, Rinsa i Quartarara dok su relativno blizu ostali još Miller i Mir.

Veći dio utrke grupu je vodio Petrux ali bez ikakve prednosti pa je Rins povremeno bio i u vodstvu. Njihove igre s putanjama koristio je Miller koji se polako približio i priključio grupi.

Nakon guranja 11 krugova do kraja Rins je poveo i zadržao vodstvo nekoliko krugova kada Petrux vraća međutim tada Rins griješi nakon korekcije da ne sruši Petruccija i skoro pada a Quartararo se probija na drugo mjesto s najbržim krugom. Millera je na četvrtom mjestu napadao je Crutch no kako to često biva s njim, završava utrku u šljunku.

U završnici je Marquez držao prednost od preko tri sekunde, na drugom mjestu je Quartararo odmaknuo skoro sekundu Petrucciju. Za četvrto mjesto Rins je u zadnjem krugu prošao Millera, istu ideju imao je i Mir ali nije išlo. Nastavak je za dva tjedna u obično hladnom i promjenjivom Assenu. 


Prethodni članakWSBK – Jerez 2019
Sljedeći članakWSBK – Misano 2019