Sport — 20 listopada 2019 -

Twin ring u Motegiju jedina je staza u kalendaru na kojoj Marquez nije još osvojio Pole position. Na prvim treninzima su se na vrhu poredale tri Yamahe među koje se ugurao i Marquez ali na kvalifikacijama je tvrdnja iz prve rečenice opovrgnuta. Morbidelli i Quartararo radili su mu društvo u prvom redu, odmah iza njih kvalificirao se Vinales a Rossi je jedva uspio doći do desetog startnog mjesta. Bilo je zadnjih nekoliko mjeseci turbulentno u Yamahi, promjene su se događale u managementu sportskog odjela, nešto se pokrenulo i svi se nadamo da će se konačno pojaviti motor koji će konkurirati za naslov ali pitanje je hoće li Rossi to dočekati s one strane grida. Situacija je još gora za Lorenza koji osim što se nije našao s Hondom ima i problema s ozljedama, u zadnjim je izjavama otvoreno tražio angažman u Yamahi jer vidi da mu je to zadnja šansa da nešto napravi. S druge strane Honda je angažirala Zarca da zamjeni Nakagamija na zadnje tri utrke sezone, vjerojatno obje strane žele ispitati teren prije konkretnih razgovora o ugovoru.

Već nakon dva kruga utrke u Japanu Marquezova prednost bila je više od sekunde, isto kao i Quartararova pred trećeplasiranim Millerom. Pratili su ih Morbidelli, Dovizioso, Vinales, Cruthlow, Petrucci… Rossi je nakon desetog startnog mjesta u tom trenutku bio 13.

Na pola utrke nije bilo većih promjena, vodila se borba za treće mjesto između Morbidellija, Dovija i Vinalesa. S njima je u grupi bio i Miller koji je praktično u jednom krugu pao s trećeg na šesto mjesto i više nije mogao pratiti tako da su u završnicu ušli redom Dovizioso, Vinales pa Morbidelli. 

Kao i većinu utrka ove sezone, Vinales se budi u drugom dijelu a sve je bolji kako se približava kraj utrke. Tako je bio i ovaj put kada je napao Doviziosa za treće mjesto i bio očito brži ali Ducatijeva snaga nije dozvoljavala prolaz. Učestale probleme sa gripom i prebrzom potrošnjom gume Rossi je okrunio padom četiri kruga prije kraja.

Dovizioso i Vinales su u svojoj borbi nekako sustigli Quartarara. Dovi se približio ali tek u zadnjem krugu kada više nije bilo dovoljno vremena niti za pokušaj napada. Marquez je i u Japanu potvrdio svoju nadmoć, Quartararo je završio drugi a Dovizioso treći. Nastavak je za tjedan dana na australskom Phillip Islandu.

Share

Povezane novosti

Dovi i Petrux

Dovi i Petrux

25 lipnja, 2020
Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020
Australia WSBK test

Australia WSBK test

25 veljače, 2020
Qatar test MotoGP 2020

Qatar test MotoGP 2020

25 veljače, 2020
Predstavljen Yamaha WSBK team
WSBK – Jerez, test 2020

WSBK – Jerez, test 2020

24 siječnja, 2020

About Author

mate