Sport — 27 listopada 2019 -

MotoGP utrka na jednoj od najljepših staza u kalendaru uvijek je posebno atraktivna a drukčije nije bilo ni ove godine. Uoči utrke se dosta kalkuliralo o nastupu Johanna Zarca koji je nakon neuspješne sezone na KTMu i naprasnog raskida ugovora dobio priliku na zadnje tri utrke prvenstva probati Hondu. Naravno da se nije očekivala senzacija nego je zapravo bilo zanimljivo usporediti njegove rezultate s Lorenzovim te kako će se plasirati u odnosu na KTM…

Na kvalifikacijama su se među prva četiri našle tri Yamahe s tim da je Vinales osvojio Pole position s više od pola sekunde prednosti međutim nitko nije očekivao takav rasplet u prvim krugovima kada su vodili Iannone, Rossi, Crutchlow…  a nakon incidenta u prvom krugu pali su Petrucci i Quartararo. Šest krugova bilo je potrebno da se Vinales probije do vrha i odmah je odvozio najbrži krug. Iza njega je bio Marquez a na treće mjesto plasirao se Crutchlow. Upravo se ta grupa tada počela odvajati no ubrzo je i Crutch počeo zaostajati ali je imao i tri sekunde prednosti ispred druge grupe koju je predvodio Rossi.

Roosi je nekoliko krugova držao četvrto mjesto ali je teško bilo zadržati poziciju protiv Ducatija koji su na ravnim dijelovima bili osjetno brži. Gotovo istovremeno su ga prošli Dovizioso, Bagnaia a onda i Miller.

Na vrhu je i dalje bio Vinales ali Marquez je bio vro blizu i kao mnogo puta ove sezone cijelo vrijeme utrke snimao svog protivnika te napao u samoj završnici. Iznimke nije bilo ni na Phillip Islandu. Već ranije se vidjelo da Marquez može proći, čak i na ravnim dijelovima je Honda bila brža i samo se čekala egzekucija. To se dogodilo ulaskom u zadnji krug pri čemu je Marquez prošao 16 km brže od Yamahe. Vinales je pokušao vratiti međutim u predzadnjem zavoju proklizao mu je zadnji kotač nakon čega je pao tako da je pored dvije Honde svoje mjesto na podiju osvojio Miller na Ducatiju.

Predzadnja utrka sezone slijedi već za tjedan dana u Maleziji.

Share

Povezane novosti

Dovi i Petrux

Dovi i Petrux

25 lipnja, 2020
Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020
Australia WSBK test

Australia WSBK test

25 veljače, 2020
Qatar test MotoGP 2020

Qatar test MotoGP 2020

25 veljače, 2020
Predstavljen Yamaha WSBK team
WSBK – Jerez, test 2020

WSBK – Jerez, test 2020

24 siječnja, 2020

About Author

mate