MotoGP – Silverstone 2021

Brojne promjene i iznenađujući rezultati događali su se na treninzima za utrku u Silverstoneu. Osim toga, zabilježena su i dva jača pada, Marqueza pri brzini od 274 kmh i Quartarara koji nije izgledao opasno ali mu je skoro noga ostala zakačena ispod motocikla što rijetko kada završi dobro. Srećom, obojica su nastavili s treninzima. Prvi trening najbolji je bio Marquez, drugi Quartararo a zadnji trening je najbrže vrijeme pripalo je Milleru pri čemu je odmah iza njega bio Aleix Espargarao na Apriliji. S obzirom da je talijanski proizvođač pokazuje sve bolje rezultate, i uzevši u obzir trenutnu ozlijedu Savadorija, jedva čekamo prve testove Vinalesa na Apriliji koji su već dogovoreni za Misano.

Kvalifikacije su ponovno donijele nova iznenađenja a najvećim možemo smatrati Pole position Pola Espargara na Hondi. Drugo i treće startno mjesto uzeli su Bagnaia i Quartararo dok su iz drugog reda startali Martin, Marquez i Pol Espargaro. Treći red: Miller, Rossi, Zarco.

Odličan start Pola Espargara koji je poveo ispred Bagnaie i Aleixa Espargara a već u prvom krugu došlo je do kontakta između Marqueza i Martina pri čemu su obojica pali. A. Espargaro je tada prošao Bagnaiu pa su braća Espargaro privremeno bili na vrhu. Pratili su Quartararo, Miller, Rossi.

Napredak Quartarara bio je vrlo brz pa je uskoro stigao do prvog mjesta. Rossijevo šesto mjesto skinuli su Mir i Rins. Suzukijevi vozači nastavili su s napretkom pa je Rins ubrzo stigao iza braće Espargaro. Quartaraova pozicija bila je neupitna i trebalo je samo odvesti mirno utrku do kraja i uzeti novih 25 bodova. Upravo to se i dogodilo pa je ostalo za pratiti borbu zaostale pozicije. Aleix Espargaro je na Apriliji dugo držao drugo mjesto i uspijevao se braniti od Rinsa do zadnje trećine utrke kada ga je morao propustiti. Napadao ga je i četvrtoplasirani Miller dok ih je Pol Espargarao pratio na petom mjestu. U zadnjem krugu Miller je prošao Espargara ali ogromna želja da Apriliju dovede do podija omogućila mu je da ipak vrati treće mjesto i prije Millera prođe ciljem. Odličan je to uvod za dolazak Vinalesa jer ono što Apriliji treba je kvalitetan i iskusan vozač koji može iskoristiti potencijal motocikla a u Vinalesu su ga sigurno dobili. Još je sedam utrka u kalendaru a Quartararo ima prednost od 65 bodova i trenutno je realno jedini konstantan na vrhu no ostaje za vidjeti kako će se razvijati situacija. Nastavak prvenstva je za dva tjedna na stazi u Aragonu.

Prethodni članakMotoGP – Red Bull Ring RACE 2 2021
Sljedeći članakWSBK – Magny Cours 2021