MV Agusta Dragster 800 RC

untitled2

Kraljevi limitirano limitiranih serija ne predaju se ni za sezonu 2017 pa je tako uoči sajma u Milanu MV Agusta predstavila svoj novi Dragster RC. Dizajn je prepušten Reparto Corse koji je uz montažu novih kotača promijenio grafike i poneke detalje. Baza je i dalje ostao Dragster RR a novi model prati trend novih modela koji u nazivu nose zajedničku RC oznaku.

Agragat nije diran tako da je snaga ostala na 140 KS upravljana ride-by-wire sustavom s četiri mape paljenja, antihopping kvačilom i dvosmjernim quick shifterom. Da bi dojam motocikla, točnije stražnjeg dijela bio što impresivniji, uz novu verziju Tricolore grafika, montiran je stražnji naplatak od 6″ na koji ide guma širine 200.

Niti na ovjesu nisu primjetne razlike: cjevasti okvir, stražnja mono vilica sa podesivim Sachs amortizerom i također podesivi prednja vilica Marzocchi sa štapovima promjera 43 mm. Uz to, karakteristike cijele RC serije krasi i Ohlins amortizer upravljača podesiv u osam pozicija. Suha težina iznosi 168 kg.

Postoji i verzija Pista ali za sve detalje oko razlika morat ćemo pričekati još nekoliko dana do službenog predstavljanja na EICMA-i.

untitled

untitled1

 

 

 

Prethodni članakMoto Guzzi Audace Carbon
Sljedeći članakWSBK – Qatar 2016