Novi Lamborghini Huracan Evo za zračnu luku u Bologni

Već je poznato da Lamborghini inspiraciju za svoje automobile crpi iz aviona, pa je zato i pokrenut trend da njihov automobil bude Follow-Me car na aerodromu u Bologni, koji se nalazi nedaleko od tvornice, i u kojem su izloženi modeli Urus i Aventador LP770-4 SVJ. Huracan Evo vodit će dolazeće i odlazeće zrakoplove do i sa parking rampe i rulne staze, i teško će ga biti promašiti. Kako se kaže u obavijesti, Huracan Evo follow-me automobil prilagođen je svojoj dužnosti. Oslikan je u stilu Lamborghini Centro Stile, s kockastim stilom i završnom bojom nazvanom Arancione Matt.

Prema proizvođaču automobila, ova kombinacija mat zelene boje i narančastih detalja podsjeća na operativna vozila koja se kreću u područjima za manevriranje zrakoplova. Vanjski stil završen je natpisom “Follow Me in Our Beautiful Country”, istaknutim talijanskom zastavom. Kao radno vozilo u zračnoj luci, Huracan Evo također je opremljen trepćućim svjetlima upozorenja i radiom povezanim s kontrolnim tornjem zračne luke. Pokreće ga 5,2-litreni V10 sa 631 KS i 600 Nm, uparen sa 7-stupanjskim mjenjačem AWD pogonom. Do stotke ubrzava za 2,9 sekundi, i nabere 325 km/h. 

Huracan Evo zamijenit će svog prethodnika – još jedan Huracan Evo, ali s talijanskom zastavom koja privlači više pažnje. Talijanska marka davala je Bologni različito oslikane Follow-Me automobile, od kojih je jedan od najistaknutijih bio jarko žuti Huracan iz 2016. godine. Inače, priča je započela 2013. godine kad je zračna luka Bologna dobila prvi Lamborghinijev Follow-Me automobil, Aventador. Huracan Evo nije ništa manje cool, a vidjet ćete ga ako se zateknete na aerodromu u Bologni u Italiji do 7. siječnja 2022. godine.

Quattroruote.hr

Prethodni članakLancia ipak nastavlja dalje…
Sljedeći članakWSBK – Donington 2021