Predstavljena Aprilia RS 660

Aprilia RS 660 vrlo je bitan novitet koji nam stiže iz tvornice u Noaleu s obzirom da će se na RS-u bazirati i cijela nadolazeća gama a time i neki dosadašnji modeli prestaju s proizvodnjom. Agregat nove Aprilije isporučuje 100 KS pri 10.500 okretaja te 67 Nm pri 8.500 okretaja a nalazi se unutar aluminijskog okvira na koji je pričvršćena asimetrična dupla stražnja vilica, također izrađena od aluminija. Sprijeda je montirana Kayaba USD vilica promjera 41 mm dok je straga potpuno regulirajući monoamortizer. Kočnice su Brembo, četveroklipna kliješta na diskovima promjera 320 mm odnosno dva klipića i disk od 220 mm straga. Bitan podatak je da je težina motocikla iznosi 183 kilograma a moći će se naručiti i u verziji sa 35 kW prilagođenoj vozačima s položenom A2 kategorijom.

APRC, Aprilia platforma elektronskih pomagala sada je dodatno evoluirala koristeći podatke u realnom vremenu pomažući time upravljanju motociklom pomoću sustava ATC (Tractin control), AWC (Wheelie control), ACC (Cruise control), AQS (Quickshifter u oba smjera), AEB (Engine brake). I dalje su prisutne neizostavne mape paljenja te Cornering ABS kao i aplikacija za spajanje pametnog telefona radi razmjene podataka a sve je vidljivo na modernom TFT displayu. Svjetla su izvedena u LED tehnologiji uz Bending light funkciju koja omogućuje osvjetljenje unutarnje strane zavoja prilikom skretanja.

RS 660 dostupan je u tri boje: Acid Gold, Apex Black i Lava Red. Isporuke kreću uskoro a cijena trebala biti oko 11.500 EUR no za konačnu potvrdu nakon hrvatskih davanja moramo pričekati službenu informaciju.

Prethodni članakYamaha NIKEN 2020
Sljedeći članakV4 Granturismo: motor za novu generaciju Ducati Multistrade