Rekordni rezultati prodaje za Ducati

Unatoč složenoj globalnoj situaciji, Ducati, s 14.694 prodanih motocikala, bilježi najbolje treće tromjesečje ikad. Rujan je potvrdio trend oporavka koji je započeo u lipnju: kupcima je isporučeno 4.468 motocikala.

Od lipnja – također zahvaljujući pozitivnom trendu na tržištu – Ducati je počeo oporavljati od pada performansi zabilježenog u prvim mjesecima godine, djelomično nadoknađujući pad prodaje u odnosu na prethodnu godinu uzrokovan usporavanjem ekonomije koje je pogodilo cijeli svijet.

2020. je izuzetno složena godina zbog pandemije Covid-19. Ducati je, stavljajući sigurnost svojih zaposlenika na prvo mjesto, odmah usvojio sve potrebne preventivne mjere (rad od kuće, zaustavljanje proizvodnje na šest tjedana u vrhuncu sezone), reagirajući na brz i fleksibilan način na promjene nametnute pandemijom.

Proizvođač motocikala iz Borgo Panigale maksimalno je iskoristio digitalne sustave kako bi i dalje pružao usluge svojim kupcima i obožavateljima (na primjer virtualnom prezentacijom Streetfighter V4 i Ducati Scrambler 1100 PRO). Od travnja je tvrtka uvela namjenski protokol – program Ducati Cares – kako bi Ducatisti mogli ponovo posjećivati svoje distributere širom svijeta u potpunoj sigurnosti ili digitalno stupiti u interakciju kako bi rezervirali sastanak ili daljinski procijenili kupnju motocikla.

Otkrivanje Ducatijevih modela 2021. održat će se putem interneta, u novom formatu u tjednim epizodama svake srijede od 4. studenog do 2. prosinca.

“Iako je 2020. »olujna« godina, u trećem je tromjesečju zabilježen najpozitivniji učinak ikad”, kaže Claudio Domenicali, izvršni direktor Ducatija. “Sada se situacija opet pogoršava, nažalost upravo u vrijeme kad ćemo svijetu predstaviti nove modele za 2021. godinu, na kojima smo kontinuirano radili unatoč poteškoćama koje je uvela pandemija. Još jednom smo prisiljeni redefinirati metode rada i procese kako bi se održala visoka razina pozornosti na sigurnost naših zaposlenika, dobavljača i operatera. Digitalne prezentacije, uporaba pametnih radnih i video sastanaka, pristup tvrtki samo kad je to nužno potrebno. Sve s ciljem da Ducatisti u cijelom svijetu budu usluženi  na najsigurniji mogući način”.

Ducatisti mogu danas računati na globalnu prodajnu mrežu od oko 730 prodavača i servisnih mjesta u gotovo 90 zemalja, uključujući najnovija otvaranja u Rio de Janeiru, Beču, Wolfsburgu i Antwerpenu. Ducati Motor Holding ima danas ukupno 1.665 zaposlenih.

“Od svih nas se traži da kontinuirano nastojimo uskladiti radne potrebe sa sigurnosnim mjerama koje definira interna radna skupina. Traži se ispravno ponašanje u tvrtki i u zastupstvima Ducatija – dodao je Claudio Domenicali – Zato zahvaljujem svim zaposlenicima, dobavljačima i trgovcima koji u tako nepredvidivim vremenima nastavljaju brzo reagirati na zahtjeve tržišta i pravodobno se i pažljivo prilagođavati situaciji koja se svakodnevno mijenja”

Prethodni članakPiaggio Medley 2020
Sljedeći članakStigao potpuno novi MT-09