Scorpion EXO-TECH modularna kaciga

Modularne kacige predstavljaju jedan od modernijih i sve zastupljenijih oblika zaštitnih kaciga. Posebno se to odnosi na publiku koja se do sada bazirala na Flip-up modelima čija je osnovna prednost bila u mogućnosti vožnje s otvorenom kacigom. S obzirom da je većina takvih kaciga GT orijentacije, visoka razina udobnosti zahtjeva pozamašne dimenzije dok vožnja s otvorenom kacigom na nešto većim brzinama može biti vrlo iritantna i naporna.

Scorpion je u svoju liniju kaciga na otvaranje dodao i model EXO TECH, izvrsnu modularnu kacigu koja osim atraktivnog izgleda i maksimalne sigurnosti dozvoljava potpuno prebacivanje prednjeg dijela na potiljak čime se minimalizira otpor zraka i kaciga postaje ugodna za nositi u toplijim danima.

Zbog svoje konstrukcije, osim za duže relacije namijenjena je i za čestu upotrebu u gradu a zahvaljujući modularnom pristupu i prihvatljivim dimenzijama moguće ju je spremiti i u skučene prostore ispod sjedala na skuterima.

Dizajn kacige je prilično agresivan, pogotovo u otvorenom položaju zbog pozicioniranja štitnika koji ide preko glave. Vrlo je bitno napomenuti da prilikom testiranja nismo primijetili nikakve turbulencije niti iritantan zvuk vjetra a zatvaranjem prednjeg dijela i vizira kaciga postaje vrlo tiha i bez razlike u odnosu na integralne kacige što garantira upotrebu kroz cijelu godinu.

Unutrašnjost kacige je napravljena od modernih rezistentnih materijala uz standardnu mogućnost vađenja za potrebe čišćenja. Udobnost je na razini renomiranih touringkaciga pri čemu podstava odlično prati anatomiju glave i nema kritičnih točaka koje bi izazivale pretjerani pritisak.

Prilikom otvaranja kacige, štitnik za bradu za sobom povlači i vizir što olakšava upotrebu i smanjivanjem broja radnji čini otvaranje maksimalno jednostavnim. Također, zatvaranjem kacige vizir ostaje u početnom položaju. Prednji dio sadrži i tvornički montiran štitnik protiv vjetra ispod brade čime se prevenira pretjerani ulazak vjetra i iritantno suzenje očiju.

Skrećemo pažnju na veličinu kalupa, uvijek savjetujemo probu prije kupovine a u ovom slučaju posebno naglašavamo jer smo dojma da je kalup Scorpion cestovnih kaciga nešto manji od konkurencije.

Kaciga je opremljena unutarnjim štitnikom za sunce i serijskim pinlockom a u ponudi je i dodatni zatamnjeni vizir. Kvalitetu Scorpion kaciga potvrđuje i garantni rok od pet godina. Cijelu paletu aktualnih modela možete vidjeti, isprobati i kupiti po akcijskim cijenama u trgovini “Moto oprema” u Zagrebu na adresi Ilica 460a.

Prethodni članakMOVE MOTO otvorio je svoja vrata u Splitu
Sljedeći članakWSBK – Misano 2022