Yamaha TÉNÉRÉ 700 World Raid

Pored dosadašnjih dostupnih modela Yamahe Tenere, osnovne te opremom bogatije Rally izvedbe, stiže i treći član obitelji naziva World Raid. Novi model biti će opremljeniji od prethodnika a neke od osnovnih značajki su dvostruki spremnik goriva, novi ovjes i TFT instrument ploča no i povećanje ukupne težine za deklariranih 16 kilograma. Provjereni dvocilindrični agregat nije mijenjan, i dalje je zapremine 689 ccm i snage 73 KS.

Omogućavanje sve veće autonomije jedan od glavnih argumenata u ovoj klasi, pogotovo kada se radi o terenskoj vožnji jer istraživanje novih puteva ima svoju cijenu. Vodeću ulogu u tome ima spremnik goriva koji na World Raidu nudi dodatnih 7 litara goriva, ukupno 23 litre. Novi spremnici smješteni su bočno ali i niže kako bi se maksimalno spustilo težište motocikla. Drugi korak pripao bi sigurnosti i smanjenju mogućnosti fizičkih oštećenja tako da je hladnjak sada dobio dodatnu zaštitu dok se protiv udaraca u agregat s donje strane bori trodijelni aluminijski štitnik.

Novi ovjes koji omogućuje 20 mm duži hod ima funkciju boljeg upijanja neravnina a u upravljivosti mu pomaže i Ohlinsov amortizer upravljača. Udobnosti pridonosi i novo sjedalo, kao i povišeni vjetrobran s odstranjivim bočnim deflektorima. Osim zaštite vozača od vjetra, funkcija mu je da štiti i nove instrumente u TFT tehnologiji.

Tenere World Raid stiže u svibnju a biti će dostupan u dvije kombinacije boja.

Prethodni članakMotoGP – Qatar 2022
Sljedeći članakMotoGP – Mandalika, Indonezija 2022